Šis ļoti maigais, gardais deserts var būt labs vakariņu noslēgums vai gardas brokastis.
Sastāvdaļas biezpiena slānim:
800 g biezpiens
100 g cukurs
Vaniļas cukurs pēc garšas
25 g ciete
200 g skābais krējums
3 olas
Ābolu slānim:
400 g ābolu biezenis
25 g ciete
Cukurs pēc garšas, ja āboli nav saldi
3 olas
Pagatavošana:
Biezpiena slānim ievietojiet visas paredzētās sastāvdaļas bļodā un ar mikseri saputo līdz viendabīgai masai. Ja masa izrādās ļoti bieza, to var atšķaidīt ar pienu.
Ābolus izcep cepeškrāsnī un arī samaisa viendabīgā masā. Mizu var atstāt. Ja āboli ir sarkani, biezenis iegūs patīkamu rozā nokrāsu.
Lasi vēl: Kļūdas, ko visi pieļauj, gatavojot dārzeņu salātus ar majonēzi
Topošo pīrāgu liek ietaukotā formā pa vienai karotei, pārmaiņus liekot biezpiena un ābolu masu.
Cep 1,5 stundas 165 grādu temperatūrā. Pirms sagriešanas pilnībā atdzesē.