Pats garšīgākais un maigākais ābolu pīrāgs ar biezpienu: vienkārša recepte

Šis ļoti maigais, gardais deserts var būt labs vakariņu noslēgums vai gardas brokastis.

Sastāvdaļas biezpiena slānim:

800 g biezpiens

100 g cukurs

Vaniļas cukurs pēc garšas

25 g ciete

200 g skābais krējums

3 olas

Ābolu slānim:

400 g ābolu biezenis

25 g ciete

Cukurs pēc garšas, ja āboli nav saldi

3 olas

Pagatavošana:

Biezpiena slānim ievietojiet visas paredzētās sastāvdaļas bļodā un ar mikseri saputo līdz viendabīgai masai. Ja masa izrādās ļoti bieza, to var atšķaidīt ar pienu.

Ābolus izcep cepeškrāsnī un arī samaisa viendabīgā masā. Mizu var atstāt. Ja āboli ir sarkani, biezenis iegūs patīkamu rozā nokrāsu.

Lasi vēl: Kļūdas, ko visi pieļauj, gatavojot dārzeņu salātus ar majonēzi

Topošo pīrāgu liek ietaukotā formā pa vienai karotei, pārmaiņus liekot biezpiena un ābolu masu.

Cep 1,5 stundas 165 grādu temperatūrā. Pirms sagriešanas pilnībā atdzesē.

Leave a Comment